Blokjes

educatie / workshops

 workshops

Inleiding

Tandheelkunde bij het paard is een vak dat niet alleen vanuit een boek te leren is. Het is essentieel dat men voldoende begeleiding krijgt bij de praktische uitvoering van het vak. Daarom is het volgen van workshops een essentieel onderdeel in de ontwikkeling op dit vakgebied.

Bij het Veterinair Paarden Gebitscentrum (VPGC.nl) is zeer uitgebreide ervaring aanwezig op het gebied van het geven van workshops en cursussen op het gebied van tandheelkunde bij het paard.

Opzet workshops

 

In onze workshops sluiten we aan bij het huidige niveau van de cursist en gaan vandaar de cursist ondersteunen om verder te ontwikkelen. Dat betekent dat men op verschillende niveau’s kan instromen. Zowel de beginnende gebitsverzorger, als de meer ervaren collega die op zoek is naar verdere verdieping.

De ervaring leert dat het belangrijk is om niet in een korte periode overstelpt te worden met informatie en aanwijzingen, maar juist om gerichte tips en aanwijzingen te krijgen. Zodat men vervolgens deze nieuwe kennis en kunde kan toepassen in de praktijk, om later weer verder geholpen te worden naar het volgende niveau. 

Daarom bieden wij op regelmatige basis eendaagse workshops aan, zodat eenieder zo zijn of haar eigen traject kan volgen.

We hebben niet een vastomlijnd traject, juist omdat eenieder persoonlijke begeleiding krijgt en moet kunnen instromen op het eigen niveau.

De ene cursist zal consequent alle workshops volgen om zo voorbereid te zijn  op deelname aan certificering. De andere cursist bezoekt slecht één of enkele workshops voor verdere verdieping van het werk.

Tijdens de workshops zal naast aandacht voor het praktische resultaat van de gebitsbehandeling ook aandacht zijn voor de praktijk-gerelateerde theorie, instrumenten-kennis, omgang met het paard en werkhouding.

Voor wie?

Deze workshops zijn bedoeld diegenen die zich op professionele wijzen (willen) bezig houden op het gebied van tandheelkunde/ gebitsverzorging bij het paard. Dat wil zeggen zowel dierenartsen met interesse in de tandheelkunde bij het paard, als ook gebitsverzorgers voor paarden.

Wij volgen hierbij de visie van de NVVGP, wat wil zeggen dat we streven naar een zo comfortabel mogelijk resultaat voor het paard. Hierbij balanceren we zowel de kiezen als de snijtanden. We werken met (door dierenarts toegediende) sedatie, mondklem, hoofdlamp en elektrische apparatuur.

accreditatie voor dierenartsen wordt aan gevraagd.

eerste komende data 2022

4 juli in Andijk

18 juli in Ulicoten

Een afspraak maken?